A Canon apró méretű, fémházas IXUS digitális fényképezők három új tagja mutatkozott be néhány napja. Mindhárom gép egy-egy korábbi típus továbbfejlesztett, frissített változata.

Három új taggal bővült a napokban a Canon IXUS nevű kompakt digitális fényképezőinek köre. Az IXUS 700-as típust felváltó 750 jelzésű modell 7 megapixeles, az 50-et követő 55-ös, valamint az iZoom típusok pedig 5 megapixeles felbontású CCD-vel készülnek. A két előbbi gépet 3-szoros optikai zoommal rendelkező optikával gyártják, az utóbbi típus csak digitális nagyítást kínál. A közeljövőtől négy színben kapható, teljesen egyedi megjelenésével feltűnést keltő IXUS i az elődjében található, korábbi fix objektív helyett 2,4-szeres optikát kapott. Mindhárom gép burkolata DIGIC II képfeldolgozó rendszert rejt, mely igen gyors működést garantál. Az IXUS 750 és 55 gépek hátulján a kényelmes komponálást szolgálja a 2,5 collos kijelző, melynek megvilágítása 15 fokozatban állítható. A tarka IXUS iZoom ehhez képest csupán csak 1,8 collos LCD-t kapott.

Forrás: [origo] Forrás: [origo]

Canon IXUS 750 és 55A videók rögzítése sem idegen az új IXUS-októl: 640x480-as felbontás mellett 30, az IXUS esetében 10 kép/másodperces sebességgel rögzíthető 1 gigabájtnyi vagy 60 percnyi mozgókép az SD vagy MMC típusú memóriakártyára. A Digital IXUS 750 mellé egy 32 MB, a Digital IXUS 55-höz és iZoomhoz pedig egy 16 megabájt kapatitású Canon SD-kártya jár alaptartozékként.

Forrás: [origo] Forrás: [origo]

Canon IXUS iZoom


Az új modellek is kompatibilisek a PictBridge szabvánnyal, így közvetlenül nyomtatóra lehet kapcsolni őket. Az állományok számítógépre töltése, nyomtatása nagysebességű USB2.0 csatlakozón keresztül történhet, melyet kiegészít az IXUS i-hez mellékelt külső akkumulátortöltőként is funkcionáló dokkolóegység. Ez a bölcső egy távirányítóval kerül a gyári csomagolásba, mellyel a fényképezőn lévő képek visszajátszása vezérelhető, valamint leegyszerűsíti a fényképező TV-hez vagy nyomtatóhoz kapcsolását. Az energiaellátást lítium-ion akkumulátor biztosítja a Canon új apró fényképezői számára, melyet töltővel együtt mellékelnek a gépekhez.

Az új fémházas IXUS fényképezők megjelenése a hazai üzletek polcain a jövő hónaptól várható, bevezető áruk a százezres kategóriába tehető.