Üzemszünet az [origo] fórumán

2005.09.07. 18:55

Ha nem is zökkenőmentesen, de szerdán  elindult az [origo] megújult fóruma. A számos új szolgáltatást nyújtó közösségi hely egyelőre tesztidőszakát éli. Elképzelhető, hogy a fórum ideiglenesen nem lesz elérhető, mivel adatbázisát folyamatosan optimalizálják.

Számos új szolgáltatással - igaz, a várakozásoknál jóval lassabb működéssel - indult újra egynapos leállás után szerdán az [origo] fóruma. Néhány napig még előfordulhatnak apróbb bakik, esetleg az oldal lassú lesz, elérhetetlenné válhat rövid időre  - ezért előre is elnézést kérünk olvasóinktól.  Kérjük, tekintsék úgy az elkövetkező napokat, mint egy próbaüzemet.

Mi új a fórumban?

Az új fórum a már megszokott külső mellett számos új szolgáltatással jelentkezik. Minden fórumozó egyedi belépőoldalt talál, ahol láthatja kedvenc topikjait, fórumos barátait, könyvjelzőit. A fórum további nagy újdonsága, hogy a felhasználók csoportokat is létrehozhatnak, s az azonos érdeklődésű társaikkal együtt akár zárt, mások által nem látható topikokat is nyithatnak. A fórumon belüli kisközösségek létrejöttét támogató csoportalakítási lehetőség több más featúrával együtt áll az érdeklődők rendelkezésére.

Szintén újdonság az egyes topikok, hozzászólások minősítése. Azok a topikok, melyeket a felhasználók sokasága vett fel a kedvencei közé, tehát láthatóan sokak érdeklődésére számot tart, jobb minősítést kapnak. Sőt, azok a topikok, melyeket egy csoport tagjai kedvezően fogadtak, a többi csoporttag számára is értékesebbnek látszik. Ezzel egy topik-népszerűségi index alakulhat ki.

Könnyebb lesz a szövegformázás

A hozzászólásokat egész könnyedén lehet formázni: a kiemelés, dőlt vagy éppen vastag betűs szövegek, színek egy-egy kattintással beállíthatók. A korábbi HTML-ismereteket követelő formázás lehetőségét egy még könnyebben kezelhető szolgáltatás váltja fel.

Mindenki számára megváltozik a belépés módja: a felhasználóknak a jövőben e-mail címmel kell azonosítaniuk magukat - így más szolgáltatások, például a T-Online Fotótár, illetve a Zeneáruház is egyszerűbben érhető el számukra. Azok a fórumozók pedig, akik több felhasználónevet használnak, egyszerűen válthatnak internetes személyiségeik közt, nincs szükség állandó ki- és belépésekre.

Egy látványossággal is szolgálunk: ki-ki összeállíthatja magának a saját csoportjai és kedvenc topikjai alapján készült szociális hálótérképet. Ezen ábrázolni lehet az egymást ismerő fórumtagokat és azt is, hogy társaságunkból ki jelölte még be kedvencének ugyanazt a topikot, mint mi.

Forrás: [origo]
A fórum hálózati térképe

Reményeink szerint az új lehetőségekkel hamar megbarátkoznak olvasóink, és használatukkal kényelmesebb, intenzívebb lesz a fórumos életben való részvételük.