A Pentax legújabb víz- és porálló kompakt digitális kamerája nagyobb felbontású képérzékelővel és LCD-vel rendelkezik elődjénél.

A Pentax vízálló gépének sikerein felbuzdulva elkészítette a legújabb víz alatti fotózásra is használható digitális fényképezőjét, amely az Optio WPi típusjelzést viseli. A kamera alumínium gépházának kialakítása és szigetelései ellenállóvá teszik a fényképezőt a porral és a vízzel szemben, mely nagyjából egyméteres mélységben akár fél órás fotókalandot is megenged. A Pentax OptioWPi továbbra is 3-szoros zoomátfogású (38-114 mm) objektívvel készül, viszont 6 megapixeles képérzékelőt kapott, amellyel akár 1 cm-ről is készülhetnek makrófelvételek.

Forrás: [origo]

Pentax Optio WPi

Az igazán gyors működési sebesség továbbra is a fényképező sajátja, és a különlegességszámba menő undelete funkcióval lehetővé teszi a már törölt felvételek visszaállítását - természetesen amennyiben azok helyére új képek nem kerültek rögzítésre. Az OptioWPi 10 megabájtnyi belső memóriával rendelkezik, amelyet SD-kártyákkal lehet tovább bővíteni. Az 2 collos LCD mérete ugyan változatlan maradt, de a 85-ezer pixel 115 ezerre szaporodott, javítva ezzel a megjelenített kép részletgazdagságát.