Újraindítás nélkül frissíthető az új Windows

2005.09.05. 17:08

A Microsoft ígérete szerint az új Windowsban használat közben is lehet majd frissíteni az alkalmazásokat, és jóval kevesebbszer kell majd újraindítani a rendszert.

A szoftverfrissítések telepítésekor a Windows Vistát nem kell majd minden esetben újraindítani, ehelyett az operációs rendszer "gyorsfagyasztja" magát a művelethez - adta hírül a CNet. A frissítéseket megkönnyítő technológia ugyanis a Freeze Dry (gyorsfagyasztás) nevet kapta.

Egyes alkalmazásokat akár használat közben is lehet majd frissíteni. Az operációs rendszer ugyanis automatikusan kicseréli majd a módosított fájlt a legközelebbi újraindítás alkalmával, de addig a felhasználó nyugodtan dolgozhat. A frissítést akkor is el tudja majd végezni a Vista, ha ahhoz magát az alkalmazást kell újraindítani: ilyenkor az operációs rendszer magától lementi a használatban lévő dokumentumokat, kilép a programból, majd a frissítés végrehajtása után újraindítja azt, és visszaállítja a művelet előtti állapotot.

Így a felhasználó munkájának félbeszakítása nélkül lehet naprakészen tartani mind az operációs rendszert, mind a gépre telepített alkalmazásokat. Ez az újítás elsősorban a vállalati felhasználók számára fontos, ahol a rendszergazdáknak rendszeresen kell frissítéseket elvégezniük akár többtucatnyi olyan gépen, amelyek használatban vannak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK