Számítógép-építők versenye Budapesten

2005.09.16. 15:58

Modding, vagyis számítógép-átalakító versenyt rendeznek vasárnap az InfoMarket kiállítás részeként a budapesti Hungexpo területén.

A nagyszabású külföldi versenyek mintájára néhány éve elindult magyar modding klubnak ma már félszáz tagja van, akik akár arra is képesek, hogy egy Polski Fiatot, egy gitárt vagy egy akváriumot számítógéppé építsenek át. A modderek, vagyis PC-átalakítók ugyanis olyan megszállottak, akik addig fúrják, faragják és festik komputereiket, amíg azok el nem nyerik legújabb formájukat, és erre nem kímélnek sem időt, sem pénzt.

A számítógépes fazonigazítás azonban nem mehet a használhatóság rovására, a gépnek új, extrém formájában is mindig működőképesnek kell maradnia - ez a modding aranyszabálya. A versenyeken a lelkes barkácsolók a nagyközönség előtt mutatják meg, mivé alakulhat át egy hétköznapi, szürke PC a szakértő kezek segítségével.

Forrás: [origo]
A győztes PC

A gép-átalakítók műveire a számítógépgyártók is felfigyeltek, ennek köszönhetően már boltokban is kaphatók színes és festhető számítógép házak, gépbe szerelhető UV-lámpák, fénycsövek és egyéb haszontalan, de rendkívül látványos kütyük, amelyekkel bárki feldobhatja PC-je külsejét.

MTI/[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKK