Egymillió pixelt próbál eladni egy angol diák

2005.09.23. 13:35

Minden pixel egy dollárba kerül Alex Tew weboldalán, amelyen a pénzükért cserébe hirdetési felületet kapnak a vásárlók.

A 21 éves angol fiatalember Egymillió dolláros honlap névre keresztelt weboldalán 10x10 pixeles egységeket lehet megvásárolni, amelyen a vevő elhelyezheti logóját, és a saját oldalára mutató linket - adta hírül a sesblog.hu. Az oldal egyik első vásárlója Alex bátyja volt, aki egy gokartpályát üzemeltet, de a hirdetési lehetőséggel az oldal tanúsága szerint már sok nagyobb cég is élt, például szerencsejáték-oldalak üzemeltetői és internetes tárhelyszolgáltatók.

Tew az oldal ismertetőjében leírja, hogy az ötlet egy fülledt nyári estén pattant ki a fejéből, amikor azon gondolkodott ágyán heverészve, hogyan teremthetne elő pénzt az egyetemre. A fiatalember ugyanis szeptember végén kezdi meg tanulmányait a University of England üzleti menedzsment szakán, amit maga szeretne finanszírozni, de lehetőleg nem alkalmazottként, hanem kreatív ötletei révén.

A szeptember elején indult oldal híre gyorsan bejárt az internetet, ennek köszönhetően a száz pixeles képkockák megvásárlása már nem rossz befektetés. Az oldal látogatottságáról tulajdonosa legutóbb szeptember negyedikén közölt adatokat: addig közel félmillió letöltést kapott lap, és egy-egy hirdető logójára átlagosan több mint 4100-an kattintottak rá. A legtöbb látogató ugyanis kíváncsi is rá, kit rejtenek az apró képkockákon elhelyezett ábrák.

Sok zoknit is szeretne

Tew legalább öt évig, 2010. augusztus 26-ig tarja majd fenn az oldalt, amelyet nem csak bevételi forrásnak szán, hanem egyfajta internetes időkapszulának is. Az ambiciózus ifjú üzletember saját bevallása szerint már az egymillió dolláros bevétel töredékével is elégedett lenne, és a tandíj kifizetése mellett nyaralni küldené szüleit, illetve rengeteg zoknit vásárolna magának az oldal révén befolyt összegből.

KAPCSOLÓDÓ CIKK