Wi-Fi-t is támogatnak a legújabb mobilok

2005.10.12. 13:55

A Sony Ericsson és a Nokia a héten egy sor olyan új, üzletembereknek szánt mobilkészülékkel rukkolt elő,  melyek a mobilhálózatok mellett Wi-Fi internetelérési pontokra is képesek kapcsolódni.

A Sony Ericsson újdonsága, a P990-es nagyméretű LCD-vel rendelkezi, a készülék billentyűzete lehajtható: elülső oldalán a számok, alatta pedig a betűk bevitelét biztosító gombok kaptak helyet. A Sony Ericsson P990-est rádióval és 2 megapixel felbontású digitális fényképezőgéppel szerelik fel, a készülék 80 megabájt méretű belső memóriával bír, emellett 64 megabájtos memóriakártyát is mellékelnek majd hozzá az alapcsomagban.

A P910-es típust felváltó új modellel 3G hálózatra csatlakozva harmadik generációs mobilszolgáltatások is elérhetők, de a készülékkel Wi-Fi internetelérési pontokra is kapcsolódhat a tulajdonos. A ZDNet híradása szerint a készülék kezelőfelületét leegyszerűsítették a kissé komplikáltan használható elődökhöz képest, s a mobil a Symbian operációs legújabb, 9.1-es verzióját használja majd, valamint kompatibilis lesz az UIQ3 nevű platformmal, amely lehetővé teszi a programfejlesztőknek, hogy szoftvereiket különböző gyártók telefonjain egyaránt futtathatóvá tegyék.

A Sony Ericsson P990-es modell 2006 első negyedévében kerül majd a boltokba, s alapból megtalálható lesz rajta az Opera böngésző mobiltelefonos változata, de Office és PDF-dokumentumokat is meg tud majd nyitni a készülék.


Forrás: [origo]


Wi-Fi-mobil finn módra

A japán-svéd gyártó mellett a finn Nokia is három új, a Wi-Fi internetet támogató készülékeket mutatott be. Az E60, E61 és E70 jelzésű készülékekkel a társaság egyaránt a vállalati felhasználókat célozza meg, bár maguk a mobilok teljesen eltérőek. Míg az E60-as egy hagyományos formavilágú készülék, addig az E70-es kettéhajtott állapotban teljes alfanumerikus billentyűzetet vonultat fel, az E61 pedig leginkább egy betű- és számgombokkal felszerelt kézi számítógépre hasonlít. A Sony Ericsson készülékhez hasonlóan a Nokia új mobiljai is a Symbian 9.1-et futtatják majd, s szintén támogatni fogják a harmadik generációs szolgáltatásokat, s szintén a jövő év első negyedéve folyamán kerülnek a boltokba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK