Világszerte 135 ezer laptop-akkumulátort hív vissza a cég ingyens cserére, mivel azok a használat közben veszélyesen túlhevülhetnek és akár meg is olvadhatnak.

A világ egyik legnagyobb számítógépgyártójának számító Hewlett-Packard pénteken jelentette be a nemzetközi biztonsági visszahívási akciót, amely egyes HP és Compaq márkájú hordozható gépeit érinti. A vállalatnál eddig 16 olyan esetet jelentettek, amikor a laptop-akkumulátor túlhevült és megolvadt, ami a gyártó megítélése szerint veszélyes lehet a felhasználókra nézve.

A cég jelentése szerint a túlhevülésből adódó probléma a 2004 márciusa és 2005 májusa között értékesített HP Pavilion, Compaq Presario, HP Compaq és Compaq Evo laptopok áramforrásaival fordulhat elő. A visszahívásra kerülő alkatrészeket tulajdonosaik a vonalkódos sorszám segítségével azonosíthatják: az olvasásveszélyes széria azonoítói GC-vel, IA-val, L0-val vagy L1-gyel kezdődnek.

A hibás alkatrészek felhasználóit a gyártó arra kéri, hogy ne használják őket tovább, és vegyék fel a kapcsolatot a márkakereskedőkkel, hogy az akkumulátorokat a cég ingyenesen kicserélhesse. A biztonsági visszahívási akcióról a felhasználók a Hewlett-Packard angol nyelvű honlapján kaphatnak.