Kézírást olvas majd a legújabb Nintendo

2005.10.27. 12:45

Az érintőképernyős Nintendo DS-t a gyártó hamarosan megtanítja a kézírásfelismerésre is, amire eddig csak a tenyérgépek és az okostelefonok voltak képesek.

A Nintendo DS játékkonzolok legújabb típusai képesek lesznek a kézírás felismerésére és értelmezésére egy japán cég technológiája segítségével. Az ehhez szükséges Decuma technológiát a Zi Corporation szállítja majd a hordozható játékgépeket gyártó Nintendo számára - adta hírül a Gamesindustry.biz.

A kabátzsebben is elférő hordozható játékkonzolt két kijelzővel szerelték fel, amelyek közül az egyik érintőképernyőként is működik. Ez utóbbin egy műanyag "tollal" lehet az ikonokra vagy a mozgó figurákra rábökve utasításokat adni a gépnek, amely ezek után a kijelzőre írt szavakat is felismeri majd. A szoftver a latin ábécé mellett kínai és japán írásjeleket is olvas majd.

A gyártó abban bízik, hogy az új lehetőséggel a játékfejlesztők is élnek majd: elsősorban japánban népszerűek azok a logikai- és kvízjátékok, amelyekben ezek után írott szöveggel is választ lehet majd adni a kérdésekre. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az új modellek mikor kerülnek piacra, és az újítás mennyivel drágítja majd meg a hazánkban 40 ezer forint körüli áron kapható játékgépet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK