Wi-Fi vezeték nélküli adatátvitelt támogató PC-hez, vagy hotspothoz is képes csatlakozni a Canon új kompakt digitális fényképezője, a Digital IXUS Wireless.

A legújabb Canon IXUS minigéppel a vezetékek közbeiktatása nélkül lehet a számítógépre áttölteni a fényképező memóriakártyáján lévő képeket. Az új gép alapcsomagjában egy PictBridge-adapter is megtalálható, melynek segítségével  a szabványt támogató nyomtatónak is képes drót nélkül továbbítani a fotókat Wi-Fi-n (IEEE802.11b) keresztül PC közbeiktatása nélkül is.

Az IXUS Wireless egyéb képességeit az 55-ös típustól örökölte, ennek megfelelően öt megapixeles felbontású CCD-vel készül, néhány beállítástól eltekintve pedig automatikus működésű. A gépet háromszoros optikai zoommal rendelkező optikával gyártják, és természetesen a burkolata DIGIC II képfeldolgozó rendszert rejt, mely igen gyors működést garantál. Az IXUS Wireless hátulján a kényelmes komponálást szolgálja a két collos, 118 ezer pixeles kijelző.

Forrás: [origo]

Canon Digital IXUS Wireless


A videók rögzítése sem idegen az új IXUS-tól: 640x480-as felbontás mellett 30 kép/másodperces sebességgel rögzíthető mozgókép SD vagy MMC típusú memóriakártyára. Az IXUS Wireless mellé egy 16 megabájt kapacitású Canon SD-kártya jár alaptartozékként. Az energiaellátást lítium-ion akkumulátor biztosítja a Canon új apró fényképezője számára, melyet töltővel együtt mellékelnek a gépekhez. Az új fémházas, "vezeték nélküli" IXUS fényképező megjelenése december hónapban, bevezető ára pedig 130 ezer forint környékén várható.