A T-Mobile mellett a Pannon GSM is bejelentette, hogy Budaörsön már tesztüzemben elérhetővé tette  a harmadik generációs (3G) mobilinternetet mintegy háromszorosára gyorsító technológiát.

A HSDPA  (High Speed Downlink Packet Access - nagysebességű letöltéscsomag hozzáféréssel)  nevű technológia alkalmazásával a mobilszolgáltatók tovább növelhetik harmadik generációs mobilinternetes szolgáltatásaik letöltési sebességét: míg alapesetben egy 3G telefonnal 3-400 kilobit/s-os letöltési sebességet lehet elérni,  a HSDPA-t használva ez  több mint négyszeresére, 1,8 megabit/s-ra növekedhet.

A Pannon GSM szerdai bejelentése szerint élő hálózatában üzemeli be a technológiát, amely egyelőre a cég központjának is helyt adó településen, Budaörsön, napokon belül pedig Budapest belvárosában, valamint a társaság bemutatótermeiben is elérhető lesz.

A T-Mobile hazai leányvállalata is októberben jelentette be, hogy szintén teszteli a technológiát. A társaság tervei szerint a jövő év első felében a cég harmadik generációs hálózatának 90 százalékán lesz elérhető a HSDPA, bár a megoldást támogató készülékeket még nincsenek piacon egyik kontinensen sem.