A finn mobilgyártó egyik vezetője egy külföldi lapnak nyilatkozva elmondta: N-Gage nevű, mobiltelefonnal kombinált hordozható játékgépeik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A Nokia egyelőre nem tervezi újabb zsebkonzol bemutatását, az új sikervárományosnak a tévés mobilokat tartja.

Antii Vasara, a társaság vállalati stratégiáért felelős alelnöke a Vnunet.comnak úgy nyilatkozott, az elkövetkezendő egy-két évben a Nokia biztosan távol tartja magát a hordozható játékgépektől, s nem tervezi újabb konzolként is funkcionáló mobiltelefon piacra dobását.

Vasara azt is elismerte, hogy a társaság N-Gage nevű, háromdimenziós játékokat futtatni képes mobiltelefon-játékgépe sosem volt túl kelendő, bár bizonyos piacokon még mindig árusítják. A speciális mobil első változatát 2003-ban, egy ráncfelvarrott, javított típussal pedig egy évvel később rukkolt elő a Nokia. Az alelnök elmondta, a vállalat az idei évben a zenelejátszós telefonokra koncentrált, a jövő év mobilos sikertermékei a digitális tévéadások vételére képes készülékek lesznek, ezek első prototípusát a cég a hónap elején mutatta be.

Az alelnök elmondta, a társaság leghamarabb 2007-ben próbálkozik majd újra játékra optimalizált készülék piacra dobásával, ekkorra ugyanis az eszközök képernyői várhatóan már jobb minőségű játékprogramok megjelenítését is lehetővé teszik majd. A vállalat továbbra is kiad játékokat az N-Gage modellekhez, kiegészítőket is árusít majd azokhoz, s működtetni fogja N-Gage Arena nevű mobilinternetes játékközpontját is.