2006 első negyedévében indul el a Nokia internetes akciójátéka, amelynek virtuális univerzumát emberi játékosok népesíthetik majd be.

Space Alliance, vagyis "űrszövetség" lesz a neve a Nokia mobiltelefonon keresztül játszható online akciójátékának, amelyet a Java-képes készülékeken lehet majd futtatni. A felhasználók az MMORPG-játékokhoz hasonlóan egy virtuális, három dimenziós grafikával megjelenített univerzumban kalandozhatnak majd, amelyet az emberi játékosok által irányított szereplők népesítenek be.

A játék egy földönkívüliek ellen zajló háborút elevenít majd meg, ahol a támadókat egy emberi moderátor irányítja majd. Az emberi játékosok egymással nem szállhatnak majd szembe, mivel az idegenek elleni harc lesz a feladatuk. Ennek érdekében csapatokat alakíthatnak, valamint bázisokat, védelmi létesítményeket és gyárakat építhetnek majd, és a bajba jutott csapatok segítséget is kérhetnek majd egymástól.

A szoftver alapjául szolgáló Nokia SNAP platform a játékon kívüli kapcsolatfelvételre is lehetőséget ad a résztvevőknek, akik címjegyzékbe vehetik egymást, valamint chatelhetnek, és a játékban elért legjobb pontszámaikat is közzétehetik egy online toplistában.