Mégsem szűnik meg az ingyenes Kerio tűzfal

2005.12.05. 11:10

A Sunbelt szoftvercég bejelentette, hogy megvásárolja a Kerio népszerű tűzfalszoftverét, amelynek alapváltozata ingyenesen használható az otthoni gépeken.

A terméket Sunbelt Kerio Personal Firewall néven hozza majd forgalomba a cég, amely az alapváltozatot továbbra is ingyenesen teszi elérhetővé az otthoni felhasználóknak. A Sunbelt ígérete szerint a teljes verzió valamivel olcsóbb lesz, mint amennyiért azt a Kerio kínálta.

A Kerio még októberben jelentette be, hogy profiltisztítás miatt év végével kivonja a forgalomból az otthoni gépekre szánt tűzfalszoftvert, amelyhez a meglévő felhasználóknak még egy évig biztosítja frissítéseket. Már a bejelentés idején valószínűnek tűnt azonban, hogy az ingyenesen is megbízható védelmet nyújtó, népszerű termék vevőre talál.

A felvásárlás várhatóan még decemberben lezárul, így jövőre már a Sunbelt neve alatt lesz elérhető a tűzfal. A Kerio az októberi bejelentés szerint azért mond le legnépszerűbb termékéről, mert nem tudja felvenni a versenyt az összetett biztonsági szoftvercsomagokat áruló konkurenciával, és inkább kis- és középvállalkozásoknak értékesít majd biztonsági termékeket és szolgáltatásokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK