Már másolják az új Xbox konzol játékait

2005.12.15. 16:31

Megjelentek az interneten az Xbox 360-ra írt játékszoftverek első kalózmásolatai, igaz, futtatni még nem lehet őket.

A Team PI Coder nevű crackercsapatnak sikerült először fogást találnia a Microsoft feltörhetetlenként beharangozott új játékkonzolján. A programozók egy holland kalózszerveren helyezték el az xboxos szoftverek másolatait, és a hozzájuk mellékelt üzenetben közölték: sikerült kiismerniük a konzol fájlrendszerének legalapvetőbb tulajdonságait, adta hírül a BBC.

A most közzétett kalózkópiákkal viszont a crackerek szerint sem lehet túl sok mindent kezdeni, mivel azok nyers adatmásolatok, amelyek nem is xboxos DVD-kről készültek: a crackerek a játékgép memóriájából mentették le a szoftvereket. Az állományokat csak a hozzájuk mellékelt célszoftver tudja lehet beolvasni, futtatni pedig nem is lehet őket.

A szoftverkalózok így csak az első lépést tették meg az xboxos játékok feltörésének útján, és főleg azért tették közzé munkájuk eredményét, hogy a többi crackercsapat is felhasználhassa azt. A Microsoft képviselői viszont egyelőre optimisták: a gép speciális, PC-n beolvashatatlan lemezeinek másolásvédelmét a Team PI Coder tagjai nem tudták feltörni, és emellett az új Xbox több olyan technológiai újítást is tartalmaz, amelyek meggátolják a kalózmásolatok futtatását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK