A gyártó akár 11 órás üzemidőt ígér legújabb laptopjaihoz, amelyeket már az Intel kétmagos processzoraival láttak el.

Az IBM-nél is bemutatkozott az Intel új processzorcsaládja, a Centrino Duo: a gépeket gyártó Lenovo két olyan modellt mutatott be, amelyek az új platformra épülnek. Az X60-as és a T60-as modell egyaránt a sokat utazó üzletembereknek készült, ezért a cég legfejlettebb mobiltechnológiáit zsúfolták beléjük.

A ThinkPadek beépített 3G-s WWAN antennával rendelkeznek, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a napjainkban terjedő harmadik generációs mobil szélessávú hálózatokat külön kártyamodem nélkül vegyék igénybe. A rendelkezésre álló szolgáltatások gyors kiválasztását és menedzselését egy célszoftver segíti, hogy a lehető legkevesebbszer kelljen technikai problémák miatt újratárcsázni. A gépek a Lenovo rendszermegújító technológiájával önmagukat szabadítják meg a felesleges fájloktól és kémprogramoktól is, hogy folyamatosan minél nagyobb hasznos lemezterület álljon rendelkezésre.

Az új páros kisebbik tagja, az X60-as az eddigi leghosszabb üzemidejű ThinkPad notebook, amely az Intel Centrino Duo processzor, valamint a hozzá tartozó mobil chipset révén 37 százalékkal fogyaszt kevesebbet elődjénél. Így lehetséges, hogy a modell üzemideje is jelentősen megnőtt, és akár a 11 órát is elérheti. Párja, a T60-as valamivel nagyobb, de még mindig 2,5 centiméternél keskenyebb és mindössze 2,2 kilogrammot nyom. A gépet fémváz és légzsák-szerűen működő aktív biztonsági rendszer teszi strapabíróvá.

Sokan veszik ujjlenyomat-olvasóval

A Lenovo modelljeit miniatűr ujjlenyomat-olvasóval is szállítják, ami az árat megnöveli ugyan, de megkönnyíti a felhasználó dolgát a bejelentkezésnél, és lopás esetén is védi a gépen tárolt adatokat. A megoldás a piacon is sikert aratott: 2005 decemberéig a cég egymillió ilyen laptopot adott el, amivel a világ legnagyobb biometrikus PC-ket gyártó cége lett.