Tesztelhető az új Internet Explorer

2006.02.01. 12:18

Az Internet Explorer 7-es változatát már bárki kipróbálhatja, és ugyan a Microsoft még bőséges hibalistát is mellékelt hozzá, de a szoftver megszépült, és tartalmazza az eddig hiányzó funkciókat.

Mától lehet letölteni a Microsoft fejlesztés alatt álló böngészőjének második, nyilvános tesztverzióját, az Internet Explorer béta 2-t. A szoftvert csak SP2 javítócsomaggal ellátott Windows XP rendszerekre lehet telepíteni, a 64 bites, vistás, illetve Windows Server 2003-ra írt változataira még várni kell.

Az böngészővel kapcsolatban elsőként az átalakított, "áramvonalasított" kezelő felületre hívja fel a figyelmet a gyártó. Ízlés dolga megítélni, hogy szebb lett-e az új felület, az biztos, hogy az eddiginél látványosabb a grafikai megjelenítés.

A böngésző megkapta azokat az új funkciókat is, amelyeket alternatív versenytársai (például a Firefox vagy az Opera) régóta tudnak: így a weboldalakat új ablak helyett, fülekkel azonosított böngészőlapokon lehet megnyitni, és egy kattintással be lehet gyűjteni a szájtok hírcsatornáinak linkjeit is.

Figyeli az adathalász lapokat

Forrás: [origo]

"Áramvonalas" dizájn böngészőfülekkel (Nagyobb kép)


Ez utóbbiak azonosítására a Microsoft már a Mozilla böngészőkből ismert, narancssárga RSS-ikont használja, és nyílt forráskódú társaihoz hasonlóan, a kedvencek között tárolja a hírcsatornák linkjeit. Az IE7 beépített keresődobozt is kapott, és fejlesztői elsősorban a biztonsági funkciók terén igyekeztek erősíteni: a böngésző figyelmezteti majd a felhasználót, ha megbízhatatlan oldalra téved, vagy a megnyitott lap adathalászattal (phising) próbálkozik.

Az új Explorer végleges változatának megjelenéséről még nem adott információt a Microsoft. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy valószínűleg még a Windows Vista előtt kijön az új böngésző.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK