GPS helyzet-meghatározó berendezéssel ellátott "címkékkel" lövöldöznek a jövőben a Los Angeles-i rendőrök az általuk üldözött gépkocsikra, hogy így is csökkentsék az ilyesfajta hajszákkal járó kockázatokat - jelentette be a kaliforniai város rendőrfőnöke.

John Bratton elmondta, hogy a rendőröket olyan légpuskával szerelik fel, amelynek segítségével tapadó szerkezetet lőnek a gyanús járművekre. Az autóra így eljuttatott "címkében" elhelyezett GPS műholdas helyzet-meghatározó berendezés adatait a hozzá kapcsolt rádióadó továbbítja az üldözőkhöz, akik így kényelmes távolságból követhetik a gyanúsítottakat, hiszen nem kell attól tartaniuk, hogy szem elől vesztik.

Los Angelesben különösen gyakoriak az autós üldözések, a tévéállomások nem egyszer megszakítják adásaikat és helikopteren elhelyezett kamerával adnak élő közvetítést ilyen esetekben, videojátékoknak is gyakori témája az autós hajsza. A leghíresebb ezek közül a feleségének meggyilkolásával gyanúsított - később felmentett - O.J.Simpson egykori amerikai futball-sztár és tévészemélyiség üldözése volt 1994-ben.