Százezer forintos villámáron vihető el a népszerű kapcsolatiháló-szervező oldal egyik meghívója a Vatera aukciós portálon.

Százezer forintért bárki azonnal elviheti az iWiW egyik meghívóját a Vaterán. Ilyen magas összegnél ugyan még nem tart az árverés, cikkünk megjelenésekor még csak 301 forintig verte fel az árat négy lelkes felhasználó, a magasra srófolt villámár és a meghívó forgalomképessége így is meglepő. Emlékezetes, hogy az iWiW rendszerébe csak a már bent lévők meghívójával lehet belépni, közvetlen regisztrációra nincs lehetőség. A meghívási lehetőséget azonban a szerverek túlterheltsége miatt az üzemeltető januárban átmenetileg felfüggesztette.

Nagy a keletje a meghívóknak

Mivel az iWiW rendszerében már bent lévők nem tudták barátaikat, ismerőseiket meghívni, az üzemeltető egyszeri alkalomra szóló meghívót bocsátott a tagok rendelkezésére. A meghívók átadhatók, azaz ha valamelyik tag nem akar meghívni éppen senkit, továbbadhatja a lehetőséget. Ezzel forgalmi értéke lett az invitálásnak, hiszen ha valakinek két szívének kedves választottja lenne, további meghívót kell kérnie a többi tagtól - vagy mint az aukciós szájton kiderült: vásárolnia.

Cseh Gábor, az iWiW vezetője érdeklődésünkre elmondta: egyelőre csak gondolkoznak azon, hogy tegyenek-e lépéseket a meghívók pénzért értékesítése ellen, vagy hagyják érvényesülni a piac szabályait. Cseh szerint elképzelhető, hogy még hónapokig csak így adagolják a meghívókat, mivel a fejlesztések még eltarthatnak egy darabig. A vezető legoptimistább becslése szerint is legalább egy hónapra van szükség, hogy a meghívásokat a régi, korlátlan szisztéma szerint lehessen kiküldeni - de nincs kizárva, hogy az egyesével adagolt invitálások jelenségével még hosszabb időn át kell barátkozniuk az iWiW-eseknek.

Egy meghívó is kiugró forgalmat generált

Az iWiW üzemeltetőinek naplója szerint a péntek dél óta igénybe vehető egyszeri meghívás óta - vasárnapig 33 ezren regisztráltak az oldalon - csak pénteken 13 ezer új taggal bővült a felhasználói tábor. Szombaton 163 ezer látogató kereste fel az oldalt, ami minden idők legforgalmasabb szombatjának bizonyult.