Tévézni és netezni lehet a mini játékgéppel

2006.02.16. 10:35

Wi-Fi-n keresztül internetezni és játék közben beszélgetni is lehet már a Nintendo DS-sel, a japánok pedig digitális tévét nézhetnek majd rajta.

A Nintendo tovább bővíti dupla képernyős játékgépe, a DS képességeit, amely képes lesz tévéadások vételére és az interneten való szörfölésre is - adta hírül a Reuters. A játékgép webböngészőjét a norvég Opera szállítja majd, és a játékszoftverekhez hasonlóan kell csatlakoztatni a masinához.

A felhasználó mind a hagyományos LCD-t, mind az alsó érintőképernyőt használhatja majd a netezéshez, a virtuális billentyűzet pedig ez utóbbin jelenik majd meg, és a géphez adott műanyag pálcával lehet gépelni rajta. Az internetre drót nélküli Wi-Fi-portján keresztül tud csatlakozni a DS, amit eredetileg a gépek összekapcsolásához és az online több játékos üzemmódhoz fejlesztettek ki a japán mérnökök.

A Nintendo tavaly kezdte el kiépíteni a DS-játékosok számára saját hotspot-hálózatát, amely már világszerte több ezer McDonalds étteremben biztosít ingyenes netelérést a zsebméretű játékgép tulajdonosainak. Az Opera japánban Áprilistól lesz elérhető a Nintendóhoz, nemzetközi bemutatkozása csak ez után várható.

Tévétuner csak Japánban

A fejlesztők digitális tévéadások vételére alkalmas, antennával ellátott játékcartridge-ot is kifejlesztettek a DS-hez, ez azonban egyelőre csak Japánban lesz kapható. Az online fejlesztés sem áll meg: a Nintendo már internetes telefon (VoIP) protokollt is kidolgozott a géphez, amelynek segítségével az online játékosok a beépített mikrofonon keresztül élőben beszélgethetnek egymással. Ez a fejlesztés azt sem zárja ki, hogy Wi-Fi-s netkapcsolaton keresztül a jövőben telefonálni lehessen majd a készülékkel az interneten keresztül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK