A Cityben dolgozók fél év múlva bárhol internetezhetnek laptopjukkal vagy kézi számítógépükkel a városi Wi-Fi-hálózaton.

London önkormányzata a belváros közlámpáinak, és közlekedési tábláinak oszlopaiba szereltet Wi-Fi hotspotokat a The Cloud internetszolgáltatóval együttműködésben. Ugyan a drót nélküli hálózat használata nem lesz ingyenes, a városvezetés szerint elengedhetetlen az ilyen infrastruktúra kiépítése annak érdekében, hogy a londoni City megőrizze vezető pozícióját a világ kereskedelmi központjai között.

A belváros teljes lefedéséhez a tervek szerint 150 Wi-Fi jeladóra lesz szükség, és várhatóan fél éven belül kiépül a hálózat. A hotspotok több mint 350 ezer embernek biztosítanak majd netelérést, és szükség esetén segíthetik a hatóságok munkáját is segíthetik. A belvárosi Wi-Fi hálózat tarifáiról egyelőre nincs hír, csak arról, hogy előfizetéses vagy percdíjas rendszerben is lehet majd használni.

Magyarországon tavaly ősszel Eger belvárosában indítottak vezeték nélküli internetszolgáltatást, melynek költségeit a helyi önkormányzat fedezi. A londonihoz hasonló projekt indult meg két évvel ezelőtt Győrött: a város közterein számos hotspotot elhelyeztek, s a tervek szerint a vezeték nélküli hálózaton idővel hangalapú kommunikációs szolgáltatásokat is indítani fognak.