Négy terméket érintő apróbb ráncfelvarráson kívül egy vadonatúj fejlesztéssel is előrukkolt a világ legnagyobb fényképezőgép-gyártója, ezáltal jelentősen kibővítve a PowerShot A-szériát.

A komoly hobbifotósok érdeklődését leginkább felkeltő új Canon fényképező a PowerShot A700. Érdekessége, hogy a gyártó termékpalettáján az első kompakt gép, amely hatszoros optikai zoomátfogást biztosít. Az objektív gyújtótávolsága kisfilmes értékeken 35 - 210 milliméteres tartománynak felel meg, vagyis a korábbi típusoknál jobban használható távoli témák fotózásához.

A 6 megapixeles PowerShot A700 az új gépeknél megszokott méretű, 2,5 collos LCD-t kapott. Mozgóképfelvételre 640x480 pixeles felbontással képes, a képek és videók rögzítésére pedig SD/MMC típusú memóriakártya használható. A két ceruzaelemmel működő új csúcsmodell legmagasabb választható érzékenysége ISO 800, így sötétben vaku nélkül is lehet vele fényképezni.

Forrás: [origo]

Valamivel egyszerűbb modellek az új PowerShot A540 és A530. Mindkét digigép 35 - 140 milliméteres átfogást nyújt, vagyis a sorozat többi tagjához hasonlóan négyszeres optikai zoomot kaptak. Közös tulajdonságuk még, hogy az érzékenység ISO 80 és ISO 800 között állítható, a fényképeket pedig egyaránt SD kártyára lehet elmenteni. Az A540-es 6 megapixeles fotókat készít, kijelzője 2,5 collos. Az A530 csupán 1,8 collos LCD monitort kapott, és a CCD felbontása 5 megapixel.

Forrás: [origo]

Két belépőszintű modellel is bővült a széria: a PowerShot A430 és A420 megegyező felbontású, 4 megapixeles. Optikai teljesítményük szintén elmarad a fejlettebb változatokétól, hiszen az A430 négyszeres optikai zoomja gyengébb nagylátószöget biztosít, az A420 pedig mindössze háromszoros zoomátfogást nyújt. Kisfilmes értekekre átszámítva az előbbi 39 - 156 milliméteres, az utóbbi 39-125 milliméteres gyújtótávolságot ad. Mind a jét fényképező 1,8 collos, 77 ezer pixel felbontású LCD kijelzővel rendelkezik. Az új Canon termékek áráról és megjelenési időpontjáról nem tartalmaz adatokat a sajtóközlemény.

Forrás: [origo]