Idén is megrendezik az Unoka-Nagyszülő Versenyt, ami ezúttal három helyszínen: Kecskeméten, Miskolcon és Budapesten lesz.

A felmérések szerint az idősebb generáció körében növekszik legkisebb mértékben az internetezők aránya. Az Inforum által életre hívott Unoka-Nagyszülő verseny a fiatalok segítségével kívánja ösztönözni az idősek részvételét az információs társadalomban.

A versenyre jelentkezhet minden 4 évesnél idősebb, de 14. életévét még be nem töltött gyerek  legalább 50 éves (déd)­nagymamájával és (déd)nagypapájával párban,  amennyiben nem voltak az első három Unoka - Nagyszülő Informatikai Verseny 1-3. helyezettje között. A 2005-ben a versenyre regisztráltak száma az előző évhez képest közel a háromszorosára nőtt, 2006-ban ezért három helyszínen rendezik meg a versenyt: 2006. március 12-én., Kecskeméten, 2006. március 19-én Miskolcon, 2006. április 2-án Budapesten.

A verseny során egy szaktanárok által összeállított, az alapműveltség témaköreit érintő feladatsort kapnak a versenyző párosok, amelynek megoldásához az interneten elérhető bármilyen segítséget igénybe vehetnek a versenyzők. A feladatok megoldására egy óra áll rendelkezésre. A korábbi évek feladatai letölthetőek az Inforum weboldaláról.

A versenyre csak az interneten lehet regisztrálni az Inforum weboldalán, s helyszínenként az első 100 páros jelentkezését fogadják a szervezők.