Körülbelül két hónap múlva tudnak újra korlátlan számú meghívót küldeni az iWiW, vagyis az intenational who is who (nemzetközi ki kicsoda) közkedvelt fórum tagjai, és akkor  mások is bejuthatnak majd a zárt körbe - mondta az MTI-nek Cseh Gábor, projektvezető.

A lapot Várady Zsolt, webfejlesztő hozta létre 2002-ben, amiért e-Magyarország díjat is kapott. Az iWiW-be csak meghívással lehet bekerülni: egy régi tagnak meghívót kell küldenie, hogy barátja, ismerőse bejuthasson az oldalra. Az új felhasználó nevének és e-mail címének megadásával regisztrálhat, de megadhat magáról más adatokat is, például a születési dátumát, az elvégzett iskoláit, foglalkozását, lakcímét, telefonszámát, vagy akár képeket is.

Pénzért kínált meghívók

Az új tag ezt követően kereshet további ismerősöket az iWiW-en. Az oldal célja, hogy minél több emberhez juttassa el szolgáltatásait. A készítők induláskor arra számítottak, hogy egy év alatt a tagság elérheti az egymilliót, ugyanakkor legmerészebb álmaikban sem gondolták, hogy naponta több mint 200 ezren látogatnak a fórumra.

A közelmúltban technikai hibák is adódtak, ezért átmenetileg korlátozták a további belépések lehetőségét: minden regisztrált iwiw-tag egy meghívót kapott február elején, amellyel egy ismerősét, barátját tudta beléptetni a rendszerbe - voltak, akik pénzért kínálták meghívójukat. Cseh Gábor elmondta: "Természetesen örülünk, hogy ilyen nagy az érdeklődés, és bízunk benne, hogy a megfelelő infrastruktúra megteremtése után az iWiW-tagság az eredetileg tervezettet is messze meg fogja haladni. A meghívók számának korlátozása pedig kényszerűségből történt, amint elhárulnak a technikai problémák, újra korlátlan számú meghívó küldésére lesz lehetőség. Ez várhatóan két hónapon belül meg fog történni."

Az iWiW-en sok politikus, sportoló, újságíró és tévés személyiség is megtalálható. Az oldal statisztikai adatai azt mutatják, hogy a felhasználók 57 százaléka budapesti, 43 százaléka pedig vidéki, az átlagéletkor pedig 25 év.