A koreai gyártó ez év folyamán jelenteti meg minden eddiginél nagyobb, nyolc gigabájtos háttértárral ellátott windowsos okostelefonját.

Az SGH-i310 2006 második felétől lesz kapható Európában, hosszúkás, szögletes formája leginkább a tavaly megjelentetett i300-asra emlékeztet majd - adta hírül a PC World. A készüléket, amelyen a Microsoft mobil operációs rendszere fut majd, elsősorban zenehallgatáshoz szánja a gyártó: a készülék a nagy tárhely mellett egy miniatűr hangszórópárt és beépített erősítőt is kapott, Bluetooth-portján keresztül pedig nagyobb hifiberendezésekhez lehet csatlakoztatni.

A modell lejátssza majd az összes elterjedtebb zeneformátumot, így MP3, AAC, AAC+, WMA, WAV és Ogg fájlokkal is boldogul majd. A mobiltelefonnak, mint az napjainkban a hasonló kategóriában elvárható, két megapixeles beépített kamerája lesz, a vele készített fotókat pedig szintén Bluetoothon keresztül lehet majd az arra alkalmas nyomtatókra átküldeni, vagy a készüléket a videokimenet segítségével tévére csatlakoztatva nagy képernyőn nézegetni.

A Samsung volt az első gyártó, amely merevlemezes meghajtókat épített mobiltelefonjaiba. Az első ilyen modell, a kagyló formájú SPH-V5400 még 2004-ben jelent meg, és 1,5 gigabájtos diszket tartalmazott. Utódait, a SPH-V7900-ast és az SGH-i300-ast 3 gigabájtos háttértárakkal látták el. A növekedés várhatóan folyamatos lesz, mivel az újabb multimédiás funkciók egyre nagyobb tárhelyet kívánnak a telefonokban is. A memóriakártyáknál gazdaságosabb miniatűr winchesterek gyártói szerint öt éven belül megháromszorozódik a merevlemezzel ellátott modellek száma.