A Műegyetem Simonyi Károly Szakkollégiumának hallgatói által rendezett tudományos konferencián a digitális televíziózás és rádiózás újdonságait, valamint többek közt az iWiW közösségi portál működését is bemutatják.

A harmadízben megrendezésre kerülő konferencián a látogatók ismereteket szerezhetnek a nagyobb felbontású tévékben használt HDTV technológiáról, a digitális televíziózás jövőjéről, a mobiltelefonos multimédiáról, emellett az eseményen az iWiW közösségi portál szoftveres és hardveres hátterét is bemutatják. A legnagyobb magyar közösségi portál, az iWiW két fő fejlesztőmérnöke, Pengő József és Lecz Balázs a nem mindennapi architektúra hardveres és szoftveres kialakításáról tart előadást.

A konferencia április 4-én, 16 órakor kezdődik a Budapesti Műszaki Egyetem BME I (informatikai) épületében (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.). A rendezvény ingyenes, és élőben közvetítik az interneten. A részletes program és a közvetítés a konferencia oldalán található, a http://simonyi.sch.bme.hu/konferencia/ címen.