Közösen végezné digitális tükörreflexes fényképezőgépek gyártását a Samsung és a Pentax. A két vállalat ezzel meglévő fejlesztési együttműködését bővítené ki.

Körvonalazódni látszik egy újabb megállapodás a két ázsiai gyártó között, miután Fumio Urano, a Pentax vezérigazgatója a Reutersnek adott április 5-i interjújában arról beszélt, hogy a digitális tükörreflexes fényképezők közös gyártásáról egyeztetnek a Samsunggal. A tavaly októberben kötött közreműködési egyezmény a fejlesztés összehangolását célozta, eredménye pedig ez év januárjában mutatkozott be a széles nyilvánosság számára.

A Samsung GX-1S az első tükörreflexes kameraként debütált a dél-koreai vállalat termékpalettáján, valójában azonban nem más, mint a Pentax *ist DS2 fényképező átcímkézett változata. A várakozások szerint a közös gyártás csökkentené az előállítási költségeket, hiszen a két gépváz gyakorlatilag megegyezik egymással. Az igazgató azt is elmondta, hogy számításaik alapján a tükörreflexes modellekből kétszer annyit fognak eladni a következő évben. A hír hatására mindkét vállalat részvényárfolyama nőtt.