Áprilistól szeptemberig - tesztjelleggel - a főváros XIII. és XIV. kerületek egyes részeiről minden új ADSL-előfizetőnek 12 12 Mbps-os sebesség jár - függetlenül attól, hogy milyen sávszélességű előfizetés választottak.

Internetszolgáltatók
Ahol az előfizetés intézhető:

eTel
Euroweb
Keystone
T-Online
Interware
Drávanet
Externet
Enternet
Vivanet
Pantel
GTS-Datanet
T-Com
TVNet
Invitel
Opticon
Inter.net
TvNetWork
3C
Libercom

A Magyar Telekom azok számára ajánlja fel a gyors internet-hozzáférést biztosító tesztben való részvételt, akiknek új ADSL megrendelése április 24. és május 31. között fizetnek elő valamelyik internetszolgáltató partnernél. A kísérleti időszak végén - szeptember 30-án - a tesztelők hozzáférése visszaáll az eredetileg előfizetett sávszélességre.

A Magyar Telekom - a bevezetés időpontjának megjelölése nélkül - tervezi, hogy ADSL2+ technológián alapuló termékek bevezetését is tervezi. A tesztszolgáltatással felajánlott 12 megabites hozzáférés csak Budapest XIII. és XIV. kerületének bizonyos területein lakók számára érhető el.

Nem ez az első ADSL2-es szolgáltatás a fővárosban: a Pantel az V., VI. és VII. kerületi - panteles telefonvonallal rendelkező előfizetőinek kínál ADSL2+ technológián alapuló hozzáférést tavaly november óta. A 6 megabit/s-os letöltési sebességet ígérő csomag havi 30 ezer, a 4 megabit/s-os 14 ezer forintba kerül a Pantelnél.