Egy helyen kereshető a hazai széles sávú internet-hozzáférések zöme az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) közös weboldalán, a szelessav.hu-n.

A mai sajtótájékoztatón bemutatott internetes adatbázis cím alapján segít megtalálni és kiválasztani az elérhető széles sávú lehetőségek némelyikét. Az oldal megmutatja valamennyi ADSL- és kábeles internetcsomagot, amit a beírt címen elérhetnek a felhasználók, nem mutatja ugyanakkor a vezeték nélküli kapcsolatokat, így sem a 3G-s mobil lefedettség, sem a rádiós vagy mikrós internet-hozzáférési lehetőségek nem kereshetők az adatbázisban.

Nem ez az első internetes díjcsomagkereső a hazai interneten: korábban az isz.hu nevű, azóta már megszűnt szolgáltatás segített eligazodni a díjcsomagtengerben, az iSite pedig - amelyiket ugyanaz a cég tart fenn, amelyik az IHM-NHH oldalához adja az adatokat - szintén internetes tarifák keresésében segít - igaz, nem csak a széles sávú kapcsolatódási lehetőségekre szűkítve kínálatát.

Az NHH terve szerint a korábban átadott, a mobiltarifákat bemutató Tantusz és a most bemutatott Szélessáv.hu oldalak után a vezetékes, a roaming és a kábeltelevíziós csomagokat összehasonlító adatbázisokat is készítenek.