Ellenkampányt indított az OpenOffice

2006.05.08. 14:48

Az ingyenes OpenOffice.org irodai szoftver letöltésére buzdítja az illegális, vagy bizonytalan eredetű Microsoft-terméket használókat az OOO stábja.

Legalizáljon - OpenOffice.org-gal jelmondattal kampányolnak az ingyenes irodai szoftvercsomag fejlesztői. A célközönség elsősorban azokból áll, akik irodájában - vagy otthonában - illegális, vagy ismeretlen eredetű Microsoft Office program fut. A kampány oldalán emlékeztetnek arra, hogy a brit BSA gyakorlatilag vérdíjat tűzött ki az illegális szoftverhasználók fejére (korábban Magyarországon is volt hasonló kezdeményezés, igaz, akkor nem szoftver-téglákat, hanem az illegálisan filmet nézők feljelentőit honorálták).

A szigorú licencelési szabályokkal értékesített Ms Office-szal szemben az OOO fejlesztőinek legfőbb érve, hogy szoftverük nagytudású, ingyenes és bárhova telepíthető. A Microsoft adatai szerint a világon használt szoftverek 35 százaléka hamisítvány. Ha ez igaz az irodai szoftvercsomagokra is, az OpenOffice.org fejlesztői bízhatnak programjuk jelentősebb elterjedésében.

A kampány honlapja szerint a Microsoft egy olyan céget vásárolt fel a közelmúltban, mely kifejezetten olyan programot fejleszt, amelyik képes felismerni a felhasználók számítógépén használt illegális programokat - így az MS Office-t is. Az OpenOffice.org egyébként továbbra is ugyanonnan tölthető le, mint a kampány előtt, illetve az [origo] Szoftverbázisából is elérhető a legújabb 2.0.2-es verzió.

KAPCSOLÓDÓ CIKK