Pénzjutalom jár az új Windows hibáiért

2006.05.16. 10:21

A jutalomakció a Windows Vista fejlesztőinek szól: aki a hétvégén is eredményesen bütyköli a rendszert, az pár száz dollárral lehet gazdagabb.

A Microsoft egyik vezető fejlesztője múlt pénteken felhívást intézett kollégáihoz: aki az otthoni gépére is felteszi a Vistát, és megtalál, valamint kijavít benne egy hibát, az száz dollár jutalmat kap. További ötszáz dollár jár annak, aki a legtöbb hibát javítja ki - számol be róla a News.com.

Arról sajnos nem szólnak a hírek, hogy azóta sikerült-e több hibát orvosolni az operációs rendszerben, de érthető, hogy Brian Valentine ilyen módszerekkel is némi pluszmunkára igyekszik ösztönözni munkatársait, hiszen szorít az idő. A Microsoft még ebben a hónapban megjelenteti a Windows Vista széles körben elérhető - körülbelül kétmillió embernek kipostázandó - tesztváltozatát, és az öt éve készülő szoftver megjelenését is azért tolták át idén decemberről jövő januárra, hogy a lehető legtöbb hibától meg tudják szabadítani.

Hasonló módszerekkel más cégek is élnek, bár ők jellemzően a fogyasztókat, nem saját munkatársaikat csábítják hibavadászatra pénzjutalommal. Februárban a VeriSign ajánlott 10 000 dolláros jutalmat annak, aki kritikus hibát talál biztonsági szoftverében, a Firefox böngészőt fejlesztő Mozilla pedig 500 dollárral és egy pólóval jutalmazza ezért felhasználóit.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK