Extra kicsi laptop várható az Apple-től

2006.06.15. 10:20

Sajtóértesülések szerint az amerikai számítógépgyártó a januári Macworld vásáron ultrahordozható PC-t fog bemutatni.

A UBS Investment Research elemzője, Ben Reitzes amerikai lapoknak úgy nyilatkozott, információi szerint az Apple cég januárban  kompakt méretű és kis tömegű hordozható számítógépet fog bemutatni. Reitzes úgy tudja, a vállalat olyan új modellekkel fog előrukkolni, amelyeket speciális, ún. NAND flashmemóriával is felszerelnek: ez többek közt a rendszerindulást teszi gyorsabbá.

Az elemző információi szerint az Apple egyes új termékeiben a flashmemóriát a hagyományos merevlemezzel együtt fogja alkalmazni, míg a várhatóan jövő év elején debütáló kicsi és könnyű masinában már a hagyományos winchestert is felváltja a mozgó alkatrészt nem tartalmazó, kis fogyasztású háttértár.

Forrás: Apple
MacBook: a most kapható legkisebb modell

Mint ismeretes, az Apple az év elején mutatta be új számítógépeit, amelyek a korábbi IBM-lapkák helyett már Intel processzorokat tartalmaznak. A chipgyártó közlése szerint a flashmemóriás megoldással jelentősen felgyorsul majd az az idő, amely a számítógép bekapcsolása, és az operációs rendszer teljes betöltődése között telik el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK