Bloggal bővít a T-Online

2006.06.19. 11:10

A T-Online internetes naplószolgáltatással bővíti portfólióját: a cég weboldalain megjelenő blogokhoz a Blogter szolgáltatja majd a technológiai hátteret.

Stratégiai megállapodást kötött a Blogter nevű internetes naplószolgáltatót üzemeltető céggel az [origo]-t is kiadó T-Online Magyarország. Az együttműködés keretében a Blogter.hu szolgáltat majd technológiai hátteret azoknak az internetes naplóknak, melyek a későbbiekben az [origo]-n, a T-Online.hu-n, vagy a társaság portfóliójába tartozó, tinédzsereknek szóló G-Portálon fognak megjelenni.

A társaság közleménye szerint a jövőben a Blogter rendszere fogja a szerkesztett tartalmak közt megjelenő webnaplókat kiszolgálni, s a szolgáltatást az [origo]-ról és a T-Online.hu-ról is közvetlenül el lehet majd érni. A blogszolgáltató rendszerét kiszolgáló szervereket hamarosan a cég szerverközpontjába, az Adatparkba költöztetik.

A Blogter nevű internetnapló-szolgáltatás tavaly novemberben, egy rövid, zártkörű tesztidőszakot követően vált elérhetővé a nagyközönség számára. Az oldalon az ingyenes regisztrációt követően internetes naplót, rövidebb nevén blogot írhatnak a felhasználók. Az oldal azonban nem csak blog-, hanem tartalomszolgáltató és közösségi portál is egyben: nyitólapján a szerkesztők egy folyamatosan frissített válogatást közölnek az ott található webnaplók legérdekesebb és legolvasottabb bejegyzéseiből, emellett az oldalt web 2.0-s címkézési (tagging) funkcióval is felvértezték.

A Blogter tartalomigazgatója, Dobó Mátyás (doransky) maga is blogol, s lapunknak korábban úgy nyilatkozott, bár a portál személyes naplóknak is teret ad, a készítők elsősorban tematikus tartalom előállítására biztatják a felhasználókat.

Legutóbb április végén bővítette tartalmi portfólióját a T-Online: az internetszolgáltató ekkor jelentette be, hogy közel egymilliárd forintért felvásárolta a meghívásos rendszerben működő iWiW.hu közösségi weboldalt. Az iWiW-re csak a már regisztrált tagok meghívójával lehet belépni, s az oldal felhasználói ismeretségi hálójukat térképezhetik fel. A webhelynek a Webaudit adatai szerint több mint napi félmillió látogatója van, így a napi egyedi látogatók számának tekintetében a hazai portálok közül a harmadik legnagyobb.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK