A Microsoft a webböngészőn keresztül használható változatot tett közzé az irodai szoftvercsomagból.

A jövő év elején megjelenő, alaposan átszabott Office 2007 tesztverzióját múlt hónapban tette közzé a redmondi szoftvercég, és azóta több mint 2,5 millió felhasználó töltötte le - a cég közleménye szerint soha ennyien nem használták még egy szoftver próbaváltozatát. A Microsoft ma új lehetőséggel bővítette ki a tesztelést, és első ízben publikált teljes egészében online, letöltés és telepítés nélkül használható tesztváltozatot új termékéből.

Az Office 2007 online tesztváltozatát a gyártó weboldalán lehet kipróbálni. A teszteléshez széles sávú netkapcsolat és Internet Explorer 6-os vagy annál újabb webböngésző kell, amelybe automatikusan települ a Citrix plugin, és ajánlott a legalább 1024x768-as képernyőfelbontás. A szoftver online tesztváltozata egyelőre csak angol nyelven érhető el, magyar változata pedig nem is lesz, ez is tartalmazza viszont az Office 2007 valamennyi elemét.

Az ablakban futó változat használata első próbálkozásunk szerint nagyon nehézkes: a program lassan indul el és töltődik be, és a munka sem egyszerű vele, így véleményünk szerint csak annak éri meg kipróbálni, aki végképp nem tudja, vagy nem akarja telepíteni a lemezes változatot. Az online verzióban létrehozott dokumentumokat elvileg FTP-hozzáférésen keresztül lehet lementeni a felhasználónév és a jelszó megadása után, ez az opció azonban nem működött, amikor kipróbáltuk volna.

Forrás: [origo]
Office 2007 a böngészőablakban

Az új Office, mint arról korábban is beszámoltunk, elsősorban teljesen átszabott kezelőfelületében tér el a korábbi változatoktól, de emellett új funkciókat és elemeket is tartalmaz, mint például a OneNote multimédiás jegyzetelőprogram. Az Office végleges változatában viszont nem lesz benne az egyik legjobban várt, és a tesztverzióban még szereplő újítás, a PDF fájlformátum támogatása.