Álláskeresés mobiltelefonnal

2006.07.03. 8:07

Mobiltelefonnal elérhető álláspkereső oldalt indított az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSz).

Az oldal a az előfizetés szerinti wap-tarifával érhető el, illetve a T-Mobile ügyfelei július végéig ingyen böngészhetnek az állásajánlatok között. Kenyeres Judit, a foglalkoztatási hivatal informatikai igazgatóságának főigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: a WAP-oldalakat az ÁFSz portál kiegészítéséként, azok részére hozták létre, akik nem rendelkeznek internet kapcsolattal, de az ÁFSZ állásajánlatait, képzési információit folyamatosan figyelemmel szeretnék kísérni. Kiemelte: Magyarországon mintegy 9 millió mobiltelefont tartanak nyilván, míg az internet ellátottság lényegesen alacsonyabb szintű, ezért az ÁFSz által nyilvántartott ajánlatok a WAP-szolgáltatással nagyobb kör számára válnak elérhetővé.

Kenyeres szerint a mobiltelefonos szolgáltatás költsége alacsony, körülbelül 2 buszjegy árának megfelelő összegért igénybe vehető, így jóval olcsóbb is azok számára, akik nem a kirendeltségekkel azonos településen laknak, mint személyesen felkeresni a legközelebbi kirendeltséget. A WAP-os megoldás az önállóan állást kereső ügyfelek számára is segítséget nyújt, ezentúl nem kell bemenni a kirendeltségekre az új állásajánlatok megismeréséhez.

A portál modiltelefonról a http://wap.afsz.hu/ címen érhető el, és viszonylag könnyű eligazodni rajta: képzések és állások közül válogathatnak az érdeklődők, ez utóbbiakban pedig széles a választék: lóápolótól a stylistig találhatók betöltésre váró státuszok.

MTI - [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKK