Az a feltevés, mely szerint a minden nap internetezők valószínűleg kevesebbet tévéznek, nem igazolódott - derül ki a Felvételi Információs Szolgálatnak (FISZ) a tinédzserek médiafogyasztói szokásait vizsgáló, az MTI-hez eljuttatott felméréséből.

A 425 középiskola 23 682 diákját megszólaltató felmérés azt mutatja, hogy a 16-18 éves diákok 15 százaléka naponta 5 óránál is többet nézi valamelyik kereskedelmi tévécsatorna műsorát. Az életkor előrehaladtával viszont csökken a tévé előtt eltöltött idő. A 10. évfolyamosok 53, a 11-edikesek 50 százaléka százaléka néz rendszeresen tévét, míg a 12. évfolyamosok esetében ez az arány már csak 48 százalék.

A tévé mellett a nyomtatott sajtó is fontos tájékozódási forrás maradt: a megkérdezett diákok körülbelül 35 százaléka rendszeresen olvas valamilyen lapot.
Az internethasználat az eltelt évek alatt rohamosan terjedt, amelyre a kutatás eredményei is rámutatnak. Három évvel ezelőtt, 2003-ban a megkérdezettek 14 százaléka használta naponta az internetet, míg a mostani felmérés idején ez az arány már 38 százalék volt. A budapesti diákok fele és a fiúk 45 százaléka naponta használja az internetet, míg a vidékieknél ez az arány 36, a lányoknál 31 százalék.