Széles sávú internetet kap a Hortobágy

2006.07.26. 9:05
Az Albacomp Zrt. nyerte el közbeszerzési eljárás keretében a Hortobágy-menti Térségfejlesztő Társulás részére a széles sávú elektronikus műsorelosztó és adatkommunikációs hálózat kiépítését.

 

A munka értéke 374 millió forint. A pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Terv gazdasági versenyképesség operatív program keretében írták ki. A vállalat az adott települések között 45 kilométer hosszúságban optikai gerinchálózat kialakítását, 70 kilométer helyi koaxiális kábelhálózat telepítését, valamint az optikai hálózat és a helyi hálózatok találkozásához 14 csatlakozási pont létrehozását végzi el - Újszentmargita Közösségi Háza központtal.

A projekthez az Albacomp - a tervezésen, a megvalósításon és az engedélyeztetésen kívül - 5 évre szóló garanciát, rendszertámogatást és hibaelhárítást vállal. Mivel a fejlesztéssel érintett öt település (Újszentmargita-Bödönhát, Folyás, Újtikos, Tiszagyulaháza, Tiszacsege) 3600 ingatlana a Hortobágy szélén helyezkedik el, amely körzetben a tájvédelem különösen fontos, az Albacomp a természet megóvására is kiemelt figyelmet fordít.

KAPCSOLÓDÓ CIKK