Nagyobb felbontással és megnövelt érzékenységgel érkezik hamarosan a japán gyártó legújabb minigépe, a Pentax Optio S7, melyet DivX felvételi lehetőséggel is elláttak.

Az új digitális kütyü mind kialakításában, mind belső jellemzőiben a tavalyi modellre, az Optio S6-ra emlékeztet, különleges újításról ezúttal nem lehet beszámolni. Legfőbb változtatás a mindössze két centiméter vastag eszközt illetően talán az, hogy immár hét megapixeles képérzékelőt kapott, a legnagyobb fényérzékenység pedig ISO 1600 lett, igaz, ebben az üzemmódban csupán négy megapixeles fotót lehet készíteni.

Forrás: [origo]

A háromszoros optikai zoommal ellátott masina átfogása kisfilmes értékeken számolva 37,5 - 112,5 milliméteres tartománynak felel meg, vagyis kimondottan nagy látószögű fotózásra nem a legjobb választás. Érdekesség viszont, hogy a mozgáskövető élességállítási rendszeren kívül úgynevezett Face Recognition AF & AE rendszerrel szerelték fel az új modellt. Az új technológia segítségével várhatóan egyszerűbben lehet majd jól exponált portrékat készíteni.

Forrás: [origo]

Fontos kiemelni, hogy a 640x480 pixeles mozgóképeket az Optio S7 tömörített, DivX formátumban rögzíti, így hosszabb videók is elférnek az eddigiekhez képest. Filmezés közben bekapcsolható továbbá képstabilizáció is, de ez feltehetően csupán szoftveres megoldás. A nagy kapacitású SDHC memóriakártyákat is támogató új kütyü várhatóan szeptemberben jelenik meg a szaküzletekben, ára a tengerentúlon 300 dollár, azaz 64 ezer forint lesz.