Hamarosan a TVnet ügyfelei is megszabadulhatnak a kényszerből fenntartott vonalas telefontól, ha csak netezni szeretnének.

A TVnet is elindítja vezetékes telefon-előfizetés nélküli ADSL-csomagját, így Budapesten már két internetszolgáltatónál lesz elérhető az újfajta megoldás. Mivel az ADSL továbbra is a telefonvonalon jön, a váltáshoz szükséges a telefon- vagy hagyományos internet-előfizetés megléte, de az új konstrukcióban az ügyfelek lemondhatják a telefon-előfizetést, ami havi több ezer forintos megtakarítást jelent.

A Budapest északi és középső kerületeiben szolgáltató TVnet azzal indokolta az újfajta előfizetés bevezetését, hogy felmérésük szerint ügyfeleik 80 százaléka támogatja azt, és 60 százalékuk úgy véli, egyáltalán nincs szüksége vonalas telefonra. A vezetékes telefon nélküli ADSL-szolgáltatást elsőként a GTS-DataNet kezde el kiépíteni budapesti szolgáltatási terelületén, ennél a cégnél szeptembertől lehet előfizetni erre. Az úgynevezett "csupasz ADSL" a cég tervei szerint ez év végére a főváros területének legnagyobb részén elérhető lesz, és 2007 végére 40 vidéki városban is megvalósulhatnak feltételei.