Az internet magyar szegletében tegnap látogatottsági rekord dőlt - legalábbis a Webaudit rendszerével mért weboldalakat minden eddiginél többen és többször nézték meg.

Vélhetően a tragikusan végződött vasárnapi tüzijátékkal kapcsolatos hírek keltették fel az internetezők érdeklődését - legalábbis erre utal, hogy a rekordlátogatottság az auditált híroldalakon jelentkezett. A Webaudit rendszerével mért portálokon, weboldalakon összesen 1 961 247-en jártak és közel 160 milliószor tekintettek meg oldalakat. A szomorú hírek iránti érdeklődés felülmúlta még az idei parlamenti választások idején született rekordot is.

Lapunk, az [origo] teljes portfóliját hétfőn 2 795 360-an látogatták, és összesen 36 millió oldalt néztek meg. Vetélytársunkat, az Indexet 1 232 470-en keresték fel, több mint huszonegymillió oldalért. A vasárnap történtekkel foglalkozó rovatok látogatottsága is impozáns: az [origo] Hírek 403 847, az Index Bulvár pedig 370 707 látogatót fogadott. Ilyen nagyságrendű látogatottságot egyetlen más híroldalon sem regisztráltak, de szinte mindenhol érződött az érdeklődés: a Magyar Televízió portálját 80 ezren keresték fel - egyharmaddal többen, mint a választások idején.

A Webauditon közzétett lista szerint volt olyan internetes hírlap, amelyiket háromszor annyian néztek meg, mint a választásokkor. A nagy hírgyűjtő oldalak, mint a Hírkereső, Hírstart és Hírlista nem teszik közzé látogatottsági adataikat, de valamennyin érződött a megnövekedett érdeklődés.