Minden népszerűbb dokumentumformátumot kezel, és telepítés nélkül használható a Writely, amelyen ismét szabad a regisztráció.

A Google szabadon elérhetővé tette egyik legújabb szerzeményét, az öt hónappal ezelőtt felvásárolt Upstartle Writely nevű szövegszerkesztőjét, amelyen az akvizíció után lezárták a regiszrációs lehetőséget. A szoftver - vagy szolgáltatás, ezt már ez esetben nem egyszerű eldönteni -, kezeli a legnépszerűbb (HTML, RTF, Word, OpenOffice, PDF) formátumokat, és legnagyobb előnye, hogy használatához nem kell semmit telepíteni.

A Writely ugyanis a webböngészőn keresztül használható: webcímére ellátogatva egy regisztráció után minden felhasználó külön accountot kap, és bárhonnan elérheti a szövegszerkesztőt és a benne lementett dokumentumokat. A munka során ezek is a böngészőablakban jelennek meg, folyamatos biztonsági mentés készül róluk, és tetszőleges formátumban menthetők. A szoftver munkafelülete majdnem teljesen úgy néz ki, mint egy hagyományos, telepített szövegszerkesztő, viszont tartalmaz jónéhány online extrát.

A programban nem csak létrehozni lehet dokumentumokat, hanem fogadni is tudja a hagyományos szoftverekkel lementett fájlokat, valamint közvetlenül e-mailben is el lehet ezeket küldeni. A Writely lehetővé teszi az anyagok webes közzétételét is, és például blogbejegyzéseket is létre lehet vele hozni. A szoftvernek helyesírás-ellenőrzője is van, egyelőre azonban csak a legnagyobb világnyelveken tud.