A Logitech cég a héten mutatta be két új számítógépes egerét: a perifériák speciális formatervezésűek, s egy lendkerékhez hasonló görgetővel segítik a mindennapi munkát.

Az asztali számítógépekhez szánt Logitech MX, illetve a laptopot használók igényei szerint tervezett és VX Revolution nevű egerek egyaránt lézeres optikai érzékelőt használnak. A formatervezett perifériák vezeték nélkül kapcsolódnak a PC-hez, legnagyobb újdonságuknak azonban egy speciális görgő számít.

A kényelmet szolgálja a lendkerekes egér

A dokumentumok áttekintését könnyítő görgővel szerelt egerek már évek óta kaphatók , a Micro Precision Scroll Wheel nevű gördítőkerék újdonságának az számít, hogy nagyobb ugrásokat is meg lehet tenni vele anélkül, hogy a felhasználó ujjai elfáradnának.

Forrás: [origo]

Az újfajta görgő ugyanis beépített szervomotoros lendkereke segítségével akár hét másodpercig képes pörögni, így egy mozdulattal akár tízezer sornyit is lehet lapozni vele például egy Excel táblázatban - de hagyományos módon, soronkénti mozgásra is használható. Az MX Revolution egeret a gyártó egy második görgővel is felszereli: ezzel a megnyitott dokumentumok között váltogathat a felhasználó, illetve egyes programokban a zoomot szabályozhatja vele egyszerűen. A gyártó az egér tetején egy pluszgombot is elhelyezett, ezzel az egérrel kijelölt szövegekre lehet rákeresni az alapértelmezettnek beállított keresővel.

A spéci egerek belső akkumulátorának töltését kis ledek jelzik az egér tetején, töltésük a mellékelt dokkolóegységen keresztül történhet. A Logitech új egerei augusztus végén lesznek kaphatók itthon elég borsos, 25-30 ezer forintos áron.

Forrás: [origo]

Hűvös tenyér játék közben

A gyártó a napokban egy másik érdekes - bár igazi újdonságnak nem tekinthető - PC-s vezérlőeszközt is bemutatott, melyet játékok irányításához lehet használni. A ChillStream nevű periféria leginkább egy Xbox konzol irányítójára hasonlít, belsejébe viszont egy apró, 40 milliméteres ventilátort szereltek, amelynek hűtése megelőzi, hogy használójának tenyere megizzadjon.

A vállalat szerint hang nélkül működő légkeverő percenként 0,1 köbméter levegőt képes megmozgatni: ezt az alján lévő nyíláson szívja be, s a vezérlő két oldalán lévő nyílásokon fújja rá használója négy ujjára, hüvelykujjának tövébe és tenyerébe. A légmozgás erőssége három fokozatban állítható attól függően, hogy éppen mennyire aktív a játékmenet. A kontrollert szeptembertől kezdi árulni a cég, hazai ára még nem ismert, az európai piacon 10 ezer forint körüli összeget kell majd fizetni érte.