Alig telt el pár nap a Nikon D80 bejelentése óta, a legfőbb rivális vállalat máris új tükörreflexes fényképezővel jelentkezett: a Canon EOS 400D tíz megapixeles, és eltávolítja az érzékelőre került porszemeket is.

A Canon új terméke az EOS 350D változatot váltja fel, és már szeptemberben megjelenik a fotós kereskedésekben, vagyis a konkurens japán vállalat új fényképezőjével egy időben kapható lesz. Mindez természetesen azt jelenti, hogy szoros verseny várható most is a két digigép között, mely remélhetőleg a vásárlóknak kedvez.

Az új EOS 400D/Rebel XTi a megnövelt felbontáson kívül nagyobb hátoldali kijelzőt is kapott: a képek visszanézésére egy 2,5 collos átmérőjű, 230 ezer pixeles LCD használható majd. További különlegesség, hogy a fényképezőt a szemhez emelve automatikusan kikapcsolódik a digitális monitor.

Forrás: [origo]

Az élességállítási rendszert is átdolgozták, a korábbi 7-pontos technológia helyett ezúttal az új 9-pontos autófókusz fog dolgozni a masinában. A fényérzékenység változatlanul ISO 100 és ISO 1600 között lesz manuálisan szabályozható, vagyis ebből í modellből is kimaradt az ISO 3200-as érték, melyet tekintve a Nikon D80 egyedinek számít a szegmensben.

Izgalmas újításnak tűnik viszont az új háromlépcsős poreltávolító rendszer, ugyanis egyrészt speciális antisztatikus bevonattal, másrészt ultrahang hullámokkal, végül pedig szoftveres úton távolítja el az érzékelőre tapadt porszemcséket. Hasonló technológiával eddig kizárólag az Olympus egyes prémium kategóriás termékei, illetve a Sony legújabb tükörreflexes fényképezője rendelkezett, ám a Canon az első, mely egyszerre több technológiát is használ.

Forrás: [origo]

A Canon EOS 400D tehát jövő hónapban már megvásárolható lesz, kiskereskedelmi ára a tengerentúlon 799 dollár, azaz 170 ezer forint lesz az alapcsomagban, a Canon EF-S 18-55 F3.5-5.6 lencsével együtt pedig 899 dollárt, azaz 190 ezer forintot kell majd fizetni érte.