Ha nagyjából pontosak az információk, akkor az XP-vel megegyező áron jön majd az Vista is, mindentudó változata viszont csaknem kétszer olyan drága lesz.

Az Amazon.com online áruház nem csak a Vista árát, hanem megjelenési időpontját is közli: 399 dolláros, vagyis majdnem 87 ezer forintos áron lehet nálik megvenni az új Windows Vista Ultimate, vagyis mindent magában foglaló változatát előzetes rendeléssel, a szállítást pedig január 30-a utánra ígéreik. Az új operációs rendszer többi változatának ára a Microsoft kanadai leányvállalatától szivárgott ki, amelynek weboldalára egy rövid időre kikerültek az információk. A hivatalos terjesztónél ez a változat jóval drágább: a weblapon 499 kanadai dolláros, vagyis csaknem százezer forintos ár szerepelt.

Az otthoni felhasználóknak szánt Vista Home Basic viszont már jutányosabb, 259 kanadai dolláros, vagyis körülbelül 50 ezer forintos áron szerepelt. A kanadai ár egyébként megegyezik a jelenlegi otthoni változat, a Windows XP Home Edition ottani árával, így elképzelhető, hogy ez Magyarországon is hasonlóan alakul majd. Az ennél multimédiás szolgáltatásokban többet nyújtó Home Premium 299 kanadai dolláros, vagyis nagyjából 60 ezer forintos áron szerepelt a weboldalon, az üzleti célra szánt Vista Business mellett pedig 379 dolláros, vagyis nagyjából 75 ezer forintos árcímke szerepelt.

A redmondi szoftvercég kanadai weboldalára kikerültek az upgrade-verziók árai is, amelyek szerint Windows XP-ről 129 kanadai dollárért (25 ezer forint) lehet frissíteni Vista Home Basicre, 199-ért (40 ezer forint) Home Premiumra, 249-ért (49 ezer forint) Businessre és 299-ért (59 ezer forint) Ultimate-re. Ahogy a hibára fény derült, a Microsoft eltávolította weboldaláról az árakat, és nem erősítette meg azokat, így a jelenlegi információk alapján csak találgatni lehet a majdani Windows Vista-árakat. Nem kell azonban sokáig várni a hivatalos információra sem: a Microsoft ugyanis várhatóan szeptemberben jelenteti meg az operációs rendszer Release Candidate 1-es, vagyis a kiadásra jelölt majdnem végleges verzióját, és ekkor bejelentik a termékek árát.