Fájlmegosztó funkció az új Media Playerben

2006.09.01. 21:06

Vadonatúj funkció debütált a Windows Media Player legújabb béta verziójában: segítségével az otthoni digitális eszközökkel lehet megosztani akár hagyományos, akár vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kép-, video-, és zenefájlokat.

Pénteken tette weboldalán bárki számára elérhetővé a Microsoft a Windows operációs rendszerrel használható video- és zenelejátszó szoftvere, a Windows Media Player legújabb tesztverzióját. Bár a 11-es Media Player második béta verziója a honlapról csak amerikai felhasználók számára érhető el.

Fájlmegosztás lakáson belül

A 11-es verziószámú alkalmazás most kiadott béta változata egy nagyon fontos újítást tartalmaz elődeihez képest: Media Sharing nevű funkciót. Ez lehetővé teszi a PC-n lévő kép-, zene-, és videofájlok továbbítását a háztartásban lévő - s a Microsoft technológiáját ugyancsak támogató - digitális eszközökre, például egy Xbox 360 játékgépre vagy egy hifi-eszközre.

Emellett az új Media Player-tesztverzióva már 14-féle online zeneáruház szolgáltatásait lehet elérni   az Apple iTunes nevű szolgáltatásának és az azonos nevű szoftver mintájára. Ezek között a Microsoft és az MTV zenecsatorna netes boltja, a napokban tesztüzemben startoló Urge is megtalálható - bár a hazai felhasználók egyelőre ennek sem élvezhetik előnyeit.

A Microsoft egyelőre nem hozott nyilvánosságra információkat arról, hogy mikor jelenik meg a 11-es Media Player végleges verziója, de az már bizonyos, hogy az XP-t felváltó operációs rendszer, a Vista tartalmazni fogja azt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK