Az eMusic másolásvédelem nélküli mp3-akat árul, több ezer független kiadótól.

Európában is megnyitotta üzletét az eMusic, az Egyesült Államok második legnépszerűbb online zeneboltja a piac 80 százalékát magáénak tudó Apple iTunes után. A cég előfizetéses rendszerben árul mp3-fájlokat: a felhasználók választásuk szerint havi 40, 60 vagy 90 zeneszámot tölthetnek le, és ezt a limitet túllépve egy zeneszámonként fizetendő díjért vásárolhatnak.

Az eMusic által forgalmazott fájlokon nincs DRM, így azokat bármilyen adathordozóra vagy lejátszóra tetszés szerint fel lehet másolni. A letöltött fájlok akkor is a felhasználó tulajdonában maradnak, ha az megszünteti tagságát a weboldalon.

A zeneáruház kínálatában ezért nem szerepelnek a nagy kiadóvállalatok - például az EMI vagy a BMG - zenéi, mivel ezek nem hajlandók másolásvédelem nélkül rendelkezésre bocsátani termékeiket. Az eMusic így független kiadóktól szerzi be az árukészletet: jelenleg 8500 ilyen label kínálata szerepel katalógusában, és a zeneáruház küldetésének is tekinti a kevésbé ismert előadóművészek népszerűsítését.