Mától kereshetünk pénzt a PayPallel

2006.09.14. 10:34

Eddig csak fizetni lehetett a világ legnépszerűbb internetes pénzügyi szolgáltatásával, mától viszont már fogadni is lehet vele átutalásokat.

A PayPal mától teszi teljessé szolgáltatását Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban és Thaiföldön, vagyis mától nem csak fizetni, hanem pénzt fogadni is lehet nálunk a világ legnépszerűbb online tranzakciós szolgáltatásával. A cég egyelőre nem verte nagy dobra a hírt: csupán regisztrált felhasználóit tájékoztatta egy augusztus 10-i közleményben. A korlátozott, csak fizetést megengedő szolgáltatás 2005 nyara óta elérhető a tíz újonnan csatlakozott EU-tagállamban.

A PayPalt 1998-ban alapították, és 2005 óta az eBay aukciós szájt tulajdonában van, nem véletlenül: a szolgáltatás szinte elengedhetetlen eszköze lett a kis értékű internetes tranzakcióknak, vagyis a felhasználók közötti adásvételnek, mivel a rendes banki átutalásoknál sokkal olcsóbban használható. Az Egyesült Államokban sokan egészítik ki jövedelmüket azzal, hogy az eBay és a PayPal szolgáltatásait kihasználva kereskednek a neten úgy, hogy magát az árut soha nem látják.

Dollárban vagy euróban

Az eBay mellett számos nagyvállalat, például a Dell, az iTunes zenebolt vagy a Starbucks Coffee használja ezt az online fizetési rendszert, amely mindenféle banki háttér nélkül, a felhasználók bizalmát kihasználva nőtte ki magát az egyik legsikeresebb internetes vállalkozássá. A regisztrációt követően elektronikus bankszámláról lehet pénzt feltölteni a PayPalre, amely a fizetés során a rendszeren belül mozog. A szolgáltató csak néhány valutanemet, így például eurót, amerikai, kanadai és ausztrál dollárt, illetve japán jent kezel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK