Megújult a Google netes irodai progamcsomagja

2006.10.11. 17:02

Egyesítette a Writely nevű, böngészőből elérhető szövegszerkesztőjét online táblázatkezelő szolgáltatásával a Google.

Szerdától a keresőóriás által felvásárolt Writely.com honlapja korábbi formájában elérhetetlenné vált: a webcímen a Google táblázatkezelőjével összevont szolgáltatás érhető el Google Docs & Spredsheets néven.

A honlapon ingyenes regisztrációt követően a felhasználók böngészővel használható szövegszerkesztő és táblázatkezelő alkalmazást érhetnek el. Az ezekkel létrehozott dokumentumokat raktározni is online lehet, így a fájlok később bármilyen számítógépről elérhetők, sőt, akár egyszerre több felhasználó is szerkesztheti őket. A szájt egy sor ismert dokumentumformátumot támogat, s az online tárol adatokat le is lehet menteni a merevlemezre.

Szerdáig a Google Spredsheets táblázatkezelő és a Writely szövegszerkesztő két különálló szolgáltatás volt, bár már az utóbbi cég felvásárlásakor valószínűsíthető volt, hogy a cég  egybeolvasztja a két webhely funkcióit. Bár egy átlagos otthoni felhasználó igényeit a két szolgáltatás szinte teljesen ki tudja elégíteni, a Google termékfelelőse szerint a Docs & Spredsheetsszel nem a Microsoft Office irodai programcsomagjának kívánnak alternatívát kínálni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK