A Microsoft weboldalán publikált információk szerint a cég csak 2008-ban fogja kiadni a Windows XP-hez a harmadik nagy hibajavítás-csomagot.

Bár a cég új operációs rendszere, a Windows Vista pár hónap múlva a boltokba kerül, a jelenleg használatos - s vélhetően még évekig elterjedtebb verzióhoz, az XP-hez csak késve ad ki frissítést a Microsoft.

A szoftvercég honlapján lévő információk szerint a Service Pack 3-at csak valamikor 2008 első felében tölthetik majd le a felhasználók,  noha korábban idén év végi,  januárban pedig még 2007 végi megjelenést ígért a Microsoft.

A legutóbbi szervizcsomagot, az SP2-t a társaság még 2004 nyarán adta ki, tehát a két javításgyűjtemény négy évvel az előd premierje után érkezik, míg az első csomag megjelenése nagyjából másfél évvel követte az XP premierjét.

Az SP2 a hibák orvoslása mellett több fontos biztonsági funkcióval is bővítette az operációs rendszert. Bár telepítése különösen ajánlott az internetre kapcsolódó PC-k esetén, világszerte számtalan olyan számítógép működik, amelyre még ezt sem telepítették.