Már a héten megkezdődik az olcsóbb vagy ingyenes Windows Vistára és Office 2007-re váltható kuponok terjesztése, az akció hazai részletein azonban még dolgozik a szoftvercég.

A Microsoft október 26-án indítja el upgrade-akcióját, amelynek keretein belül Windows Vistára és Office 2007-re váltható kuponokat adnak majd az idén megvásárolt új számítógépekhez - adta hírül a Reuters. Az akcióban több nagy gyártó, így a Dell és a Hewlett Packard is részt vesz, de a pontos árakat még nem lehet tudni, mivel azokat partnerek dolgozzák ki.

A Windows XP-vel és Office 2003-mal megvásárolt PC-khez olyan kuponok járnak majd, amelyekkel olcsóbban vagy ingyen lehet majd upgrade-elni a szoftvereket a 2007-ben megjelenő új verziókra. A Windows Vista és az Office 2007 megjelenése után a cég DVD-n postázza majd ki a szoftvereket, és a kuponokat 2007. március 15-ig lehet majd beváltani.

Az akció részleteiről érdeklődtünk a Microsoft magyarországi képviseleténél is. Deme Csabától, a cég marketing igazgatójától megtudtuk, hogy a most bejelentett Windows Vista és 2007 Office System Express Upgrade ajánlat az angol nyelvű termékverziókra vonatkozik, és a cég jelenleg dolgozik azon, hogy a magyar nyelvű Vistára és Office-ra is elérhető legyen.